گروه کاری سلامت و امنیت غذایی استان
گروه کاری سلامت و امنیت غذایی استان
جلسه هماهنگی گروه کاری سلامت و امنیت غذایی ذیل کارگروه فرهنگی، اجتماعی، سلامت و بانوان استانداری اصفهان به ریاست جناب آقای دکتر مرتضوی استاندار محترم و با حضور جناب آقای جانثاری معاون محترم سیاسی و امنیتی استانداری، سرکار خانم دکتر شیخی نماینده محترم مردم شریف اصفهان در مجلس شورای اسلامی و ناظر مجلس در دبیرخانه شورایعالی سلامت، جناب آقای دکتر شیرانی رئیس محترم دانشگاه علوم پزشکی، جناب آقای دکتر گله داری رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان و همچنین حضور حداکثری مدعوین، راس ساعت 17 عصر مورخ 1402/05/14 در سالن اجتماعات شهید سلیمانی استانداری اصفهان برگزار گردید.
در ابتدای جلسه جناب آقای سلیمانی سرپرست محترم دفتر امور اجتماعی استانداری ضمن خیرمقدم به مدعوین محترم جلسه، مواردی را در خصوص درخواست دانشگاه علوم پزشکی و دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی مبنی بر توجه بیشتر به موضوعات سلامت و همچنین چالش های مرتبط با برگزاری کارگروه فرهنگی، اجتماعی، سلامت و بانوان و اینکه موضوعات سلامت در این کارگروه عمدتا مغفول می مانده عنوان داشته اند و شاخصه جلسه حاضر را طرح موضوعات سلامتی دانسته و به تشریح اهمیت سلامت در برنامه های اجتماعی استانداری و دستور کار جلسه پرداختند. سپس جناب آقای جانثاری معاون محترم سیاسی و امنیتی استانداری، سلامت را بعنوان یک بعد مهم و تاثیرگذار در سیاستگذاری اجتماعی و عمومی که می تواند خروجی پیشرفت و توسعه پایدار جامعه باشد معرفی نموده و در خصوص برگزاری جلسات حوزه سلامت ذیل برنامه کارگروه سلامت و امنیت غذایی تا زمان نتیجه گیری در مورد چگونگی برگزاری جلسات سلامت و امنیت غذایی (گروه کاری ، کمیته و یا کارگروه) و همچنین تاثیر آنها بر حصول نتایج مورد نظر در سلامتی موضوعاتی را مطرح نمودند.
در ادامه جلسه جناب آقای دکتر شیرانی رئیس محترم دانشگاه علوم پزشکی به نقش تاثیرگذار دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی بعنوان بازوی هماهنگ کننده و تصمیم ساز حوزه های درون و برون بخش سلامت اشاره نمودند و نقش 70 درصدی مردم و سایر سازمان ها بغیر از بهداشت و درمان را در تامین سلامت انکارناپذیر عنوان نموده و بر برگزاری جلسات مستمر به منظور رفع چالش های سلامت که به فعالیت های بین بخشی سایر سازمان ها بخصوص نقش نظارتی، اجرایی و ضمانتی استاندار محترم و همچنین معاون محترم سیاسی و امنیتی نیاز دارد، تاکید داشتند. ایشان همچنین بر تجربه جلسات کووید-19 و تصمیماتی که نتایج مثبت خوبی بهمراه داشته است و بر چالش های ایجاد شده بعد از ادغام کارگروه سلامت و امنیت غذایی در کارگروه فرهنگی، اجتماعی، سلامت و بانوان استانداری اشاره داشته اند و خواستار بازبینی سیاست ها و اتخاذ تصمیم سیاست های جدید شدند.
جناب آقای دکتر گله داری رئیس محترم دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان ضمن معرفی دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی و ساختار متناظر آن در سطح ملی و استانی با تعریف سلامت از دیدگاه سازمان بهداشت جهانی، سلامت را بعنوان والاترین حق و ارزش عمومی به رسمیت شناخته برای همه انسان ها در تمامی جوامع مطرح نموده و عنوان داشتند که امروزه سلامت، محور تمام سیاست گذاری ها در همه شئون و برنامه ریزی های کلان توسط دولت ها قلمداد می شود و اسناد و قوانین بالادستی موجود در کشورما از سال 1329 که شورای عالی بهداشت شکل گرفته تا برنامه هفتم توسعه نشان از اهمیت این موضوع دارد. ایشان ضمن تشکر از استانداری معزز اصفهان و معاون سیاسی و امنیتی محترم و مجموعه دفتر امور اجتماعی و فرهنگی در توجه ویژه به موضوعات سلامتی، انتظارات دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی ار فرمانداری های شهرستان ها، سازمان ها و ادارات کل استان و همچنین استانداری را بیان و خواستار نگاه ویژه تر مجموعه استانداری به دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان و شهرستان ها شدند.
در ادامه جلسه موضوعات مرتبط با دستور کار جلسه تشریح و سپس سرکار خانم دکتر شیخی بر لزوم توجه ویژه به دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی در سطح استان و شهرستان ها و همچنین سطح ملی پرداخته اند و عنوان داشتند که رویکرد پیوست سلامت در اتخاذ سیاست های کلان و برنامه های توسعه ای ملی، استانی و حتی شهرستانی باید اتخاذ گردد تا ما بتوانیم پیش بینی های لازم را در زمینه سلامت داشته باشیم.
در نهایت در جمع بندی جلسه حاضر، استاندار محترم به بیان اهمیت سلامت پرداختند و عنوان داشتند که مدیریت محیط پیچیده امروز سازمان ها بخصوص حوزه سلامت، استفاده از روش ها و رویکردهای تفکر نظام مند را اجتناب ناپذیر کرده و از این جهت که سلامت یک کالای عمومی هست که همه افراد جامعه از مصرف آن منتفع می شوند، سایر سازمان ها نیز باید در مسیر رسیدن به نظام سلامت توسعه یافته و عدالت محور نقش های خود را بخوبی ایفا نموده و همکاری نزدیک با دانشگاه های علوم پزشکی اصفهان و کاشان داشته باشند.